Mijn blog
Hoe word je een intuïtieve eter?
Waarom Intuïtief eten? Intuïtief eten is een concept dat is ontwikkeld door twee diëtisten Evelyn Tribole en Elyse Resch. Om mensen te helpen weer te genieten van eten. En om erop te vertrouwen dat hun lichaam doet wat het van nature hoort te doen. Het is een...
Wat is normaal eten?
Heb jij ook weleens gedacht: “ik wou dat ik normaal kon eten”? Ik heb dat jaren gedacht. Ik keek dan naar mijn man en zag hem lekker genieten van eten. Geen extra gedachten erover. Hij kiest wat hij lekker vindt, waar hij trek in heeft. Geen gedachten over calorieën,...
Ik hou te veel van eten
Vorige week was ik met Marja* in gesprek. Ze was al dat diëten helemaal zat maar ze had wel een probleem. “Ik hou te veel van eten”. Dat probleem hoor ik wel vaker. Ik snap haar gedachtegang maar te veel houden van is nooit een probleem. Ik zou eerder zeggen dat het...
Non-dieet werkwijze
Het klinkt voor veel mensen als een tegenstelling. Een non-dieet gewichtsconsulent die vrouwen helpt te stoppen met diëten. Met een dieet bedoel ik voeding en manieren van eten met als doel gewichtsverlies of “gezondheid”. Ik zet gezondheid tussen aanhalingstekens...
Contact
Eb en vloed Voeding
Oude IJsselweg 24 A
7075 DN Etten (Gld.)
06-24807306
francisca@ebenvloedvoeding.nl
Lid van de werkgroep “Psychologie van Eetgedrag”.
Eb en vloed Voeding
Eetgedrag coach voor perfectionisten. Eten wordt weer simpel en je kan genieten van elke hap.