Het is mijn missie om strijd en stress uit voeding te halen.

Hej, ik ben

Francisca.

Ik ben een herstellend perfectionist en een bondgenoot voor vrouwen die een ontspannen relatie met voeding en hunzelf willen ontwikkelen.

Van mij mag de dieetcultuur verdwijnen. Gewicht zegt niks over gezondheid. Strikte regels, discipline en wilskracht  maken voeding ingewikkeld en overheersend. Het zorgt voor schuld en schaamte. Juist dat is niet helpend als je gezondheid en voeding belangrijk vindt. Het verstoort je relatie met voeding.

Ik help vrouwen om alle verwarrende informatie over voeding weer simpel te maken en om het eetgedrag te vinden dat bij hen past.

 

Hoe je eet moet bij je leven passen, niet je leven overnemen.

Waarom doe ik wat ik doe.

Voeding is altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Ik vind het heel interessant hoe alle processen rondom voeding in je lichaam werkt. Hoe meer ik daar over leerde hoe beter.

Totdat ik verstrikt raakte in al die informatie. Voor mij was gezondheid = voeding + beweging met daarbij de nodige discipline en wilskracht. Toen ik chronisch ziek werd betekende dat dat ik nog beter mijn best doen. Nog strikter de regels van gezond eten volgen. Nog meer bewegen ondanks de protesten van mijn lichaam.

Ik was altijd bezig met eten, met het houden van een perfecte balans. Al het eten kreeg een etiketje. Het was of goed of slecht voor mij. Ik mocht wel iets wat slecht voor mij was maar daar tegenover moest dan weer meer goed eten staan.

Tot ik door kreeg dat ik veel stress en strijd ervaarde met eten. Ik kon niet meer genieten van eten. Was ik eens de beste bakker in “Heel Apeldoorn bakt”, ik kon nu geen taarten meer bakken omdat ze slecht waren voor mij en voor anderen. Hoe kan goed voor jezelf en je gezondheid zorgen als het je constant stress en strijd oplevert?

Ik had een andere manier nodig.

Ik dook in boeken en onderzoeken om die andere manier te vinden. Die heb ik gevonden in Intuïtief Eten en Health At Every Size.

Intuïtief eten geeft mij vrijheid en rust om zonder de “moet ik” of “mag ik niet” stemmetjes te eten. Ik kan weer ‘normaal’ eten en ervan genieten. Ik kan beter luisteren naar de signalen van mijn lichaam, zoals honger hebben en volzitten. Mijn brein is flexibeler geworden, geen zwartwit denken meer. Ik zorg beter voor mijzelf omdat ik vertrouw op mijn eigen keuzes. Dat heeft  mij geholpen om ook op een andere manier met mijn perfectionisme om te gaan.

Health At Every Size – geeft mij de ruimte om gewicht niet meer 1 op 1 te verbinden met gezondheid. Ik heb leren loslaten dat ik veel van mijn gezondheid niet kan controleren. Ik zorg goed voor het deel waar ik wel invloed op heb. Dat gaat verder dan alleen voeding en beweging. Ik zorg ook voor mijn mentale en emotionele gezondheid.

Je hebt niet meer wilskracht of zelfdiscipline nodig. Je hoeft niet nog strenger voor jezelf te zijn.

Wat je nodig hebt is iemand met een bewezen stappenplan, die echt naar je wil luisteren en die oprecht wil dat jij kan genieten van eten en je werkelijk goed genoeg voelt. Dat is wat ik doe.

Als jouw coach ben ik een gids voor de tocht die je gaat maken naar een ontspannen relatie met eten en jezelf.

Die tocht, die heb ik zelf gemaakt. Ik heb de route uitgebreid bestudeerd en ik heb al verschillende mensen meegenomen. Alle steentje, alle obstakels en hindernissen, ik ken het pad. Hoe jij van punt A naar punt B gaat, ik kan je ermee helpen.

Ben je er klaar voor om een nieuwe relatie met eten te ontwikkelen?

Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek om te praten over hoe ik je kan helpen op jouw tocht.

Contact

Eb en vloed Voeding

Oude IJsselweg 24 A

7075 DN Etten (Gld.)

06-24807306

francisca@ebenvloedvoeding.nl

Lid van de werkgroep “Psychologie van Eetgedrag”.

Eb en vloed Voeding

Eetgedrag coach voor perfectionisten. Eten wordt weer simpel en je kan genieten van elke hap.