Over mij

Eén ding weet ik zeker, gezond eten hoeft niet ingewikkeld of overheersend te zijn.

Een paar andere dingen die ik weet? Er bestaat geen universele “one-size-fits-all” aanpak als het gaat over voeding en welzijn.  Gewicht zegt niks over je gezondheid. Velen van ons hebben een verstoorde relatie met eten. 

Deze opvattingen en het besluit om te veranderen naar een non-dieet werkwijze waar weer genieten van eten en goed voor jezelf zorgen centraal staan, komen niet uit de lucht vallen.

Er is echte focus op afvallen voor een optimale gezondheid. Mensen volgen diëten, rages en zoeken snelle oplossingen. Heel begrijpelijk in de cultuur waarin wij leven en ook ik deed daaraan mee.

Ergens bekroop mij het gevoel dat ik niet goed bezig was. Over de negatieve gevolgen van afvallen wordt bijna niet gesproken.

  • Bij 80 %  van de mensen komen het gewicht dat ze zijn afgevallen binnen vijf jaar weer aan en vaak ook meer.
  • Het geeft een verstoorde relatie met voeding
  • Het geeft een negatief lichaamsbeeld

Dat was wat ik in de praktijk ook tegen kwam. Mooie vrouwen die zichzelf lelijk vonden. Vrouwen die al hun hele leven het ene na het andere dieet hadden gevolgd met als eindresultaat alleen maar meer gewicht. Vrouwen die de hele dag bezig waren met voeding. Calorieën tellen, fitbit checken en verplicht een ronde rennen in de stromende regen omdat zij een stuk chocolade hadden gegeten. Herkenbaar? Voor mij ook!

Daar wilde ik niet meer aan mee werken. Ik dook in boeken en onderzoeken om een andere manier te zoeken om gezondheid te bevorderen. Die heb ik gevonden in intuïtief eten. Ik geloof dat de sleutel naar gezondheid en welzijn ligt in het kiezen voor voeding dat zowel je lichaam als geest voedt ( zonder onnodige beperkingen of verboden ), het zo bewegen van je lichaam dat je het ook leuk vindt en het werken naar acceptatie van je lichaam. 

Het is mijn missie om jou te helpen een positieve relatie met voeding en je lichaam en geest te ontwikkelen. Dit wil ik voor jou:

  • Ik wil dat jij een positieve en ontspannen relatie krijgt met voeding, waar eten je plezier en voldoening geeft en het je lichaam voedt. Zodat jij ruimte krijgt in je hoofd voor andere (meer) belangrijke zaken.
  • Ik wil dat jij weer durft te vertrouwen op je lichaam. Je intuïtie en gezond verstand vertellen je wat er nodig is om goed voor jezelf te zorgen.
  • Ik wil je bevrijden van diëten, regels over wat wel of niet te eten, restricities en gevoelens van schuld of schaamte over voeding.
  • Ik wil je sterken in alle soms verwarrende of tegensprekende informatie over voedig.

 

Eb en vloed Voeding

Oude IJsselweg 24 A

7075 DN Etten (Gld.)

06-24807306

francisca@ebenvloedvoeding.nl