Ongetemd

Heb je genoeg van je strijd met eten en je chronische ziekte?

Vrouw zit gevangen in een kooi, representatief voor een begrensd leven met een chronische ziekte

Je hebt al van alles geprobeerd om van je ziekte af te komen of er minder last van te hebben. Soms lijkt het een tijdje te lukken maar voordat je het weet ben je weer terug bij af. Je hebt het idee dat de lijst met dingen die je MOET doen om je beter te voelen steeds langer wordt. Je zit gevangen in een leven met een chronische ziekte.

 • Je hebt al tig keer gedacht: Ja! Het is tijd voor verandering zodat ik meer energie heb, minder pijn en mij beter ga voelen.
 • Je dacht: dit is eindelijk de oplossing die voor mij gaat werken.
 • Je was er klaar voor om anders te eten.

Maar:

 • Het is te moeilijk om het vol te houden.
 • Je probeert van alles omdat het niet echt helpt.
 • Je blijft vasthouden aan eetregels, diëten en voedingsschema’s omdat je bang bent dat je klachten anders weer erger worden.
 • Je blijft zoeken naar manieren om je beter te voelen.

Je voelt je:

 • Gefrustreerd door een oneindige reeks van eetregels en eten dat je niet meer mag eten.
 • Bang om te eten omdat het ongezond is of het je klachten verergert.
 • Hopeloos omdat het geen verlichting van de klachten geeft.
 • Boos omdat je niet kan genieten van eten net zoals andere mensen.
 • Alleen omdat het moeilijker is om gezellig samen te eten met je restricties en eetregels.
 • Uitgeput omdat je leven alleen nog maar draait om voeding en je chronische ziekte.
 • Verward omdat je niet meer weet wat je wel of niet mag eten.
 • Bezorgd of je wel voldoende voedingsstoffen binnen krijgt.

“Het voelde alsof ik niet meer ik was.”

In omgaan met mijn chronische ziekte voelde ik het hele scala van beperking, begrenzing, verwarring, boosheid en strijd. Ik voelde mij gevangen in een lichaam dat niet meer kon wat ik altijd had gedaan. Ik was druk bezig met vechten tegen mijn lichaam om mijn leven terug te krijgen dat ik had voordat ik ziek werd. Mijn leven, mijn wereld bestond alleen nog maar uit mijn ziekte en hoe gevangen ik mij daardoor voelde.

De waarheid is dat er geen perfecte ‘volg-deze-stappen-en-eet-dit’ oplossing bestaat die er magisch voor gaat zorgen dat jij je beter gaat voelen.

Ik weet dat je al honderden verschillende dingen hebt geprobeerd. Maar heel veel programma’s, diëten, voedingsschema’s en behandelingen vergeten dat er meerdere factoren bijdragen aan je gezondheid en ziekte. Vergelijk het met zitten op 10 punaises, het verwijderen van maar 1 punaise gaat er niet voor zorgen dat je je beter gaat voelen.

 

Belangrijk: Aandacht om je beter te voelen met een chronische ziekte moet je leven eenvoudiger maken niet moeilijker!

JE BENT NIET ALLEEN

Je ervaart deze strijd omdat…

Wij hebben geleerd dat gezondheid draait om gezonde voeding, meer bewegen en meer wilskracht. Ik geloofde dat ook. Toen ik ziek werd ging ik op zoek naar het perfecte eetschema. Ik moest bewegen van mijzelf ook al had ik pijnklachten. 

Ik was op zoek naar het gevoel van controle. Het niet weten hoe het leven met een chronische ziekte eruit ziet, was heel moeilijk voor mij. Een lichaam die ineens anders reageerde. Het voelde alsof ik niet meer ik was. Ik dacht dat als ik heel hard werkte, goed genoeg mijn best deed dat ik dan controle had. De woorden perfectionist en controlfreak hoorden bij mij. Dat valse gevoel van controle werkte juist tegen mij, het leidde tot veel stress.

Pas toen ik leerde om anders te denken over wat gezondheid en ziekte voor mij betekent kon ik die strijd los laten. In plaats van gevangen te zitten in de hoop dat ik ooit weer de oude zou worden, ervaar ik nu de vrijheid om te doen wat nu wél kan. Door mij te focussen op de dingen die ik echt belangrijk vind (familie, vrienden, werk en mijn persoonlijke passies) is mijn wereld weer groter geworden. 

STEL JE VOOR DAT HET ANDERS KAN

Stel je een leven voor met toestemming om alles te mogen eten in plaats van restricties en beperkingen. Stel je voor hoe je je zou voelen als je zou stoppen met vechten tegen je lichaam en je begint om met haar samen te werken.

Ik kan je niet eens uitleggen hoeveel energie het geeft om je niet de hele dag zorgen te maken over wat je hebt gegeten, wat je straks gaat eten, hoeveel je moet bewegen. Niet meer constant bezig te zijn met je innerlijke negatieve stemmetje of hoe anderen over je denken.

Het is mogelijk om je beter te voelen zonder obsessie en perfectie. Het is mogelijk om rust te vinden en een goede relatie met eten te hebben zonder dat het ten koste gaat van je gezondheid. Het is mogelijk om meer zelfvertrouwen te hebben zodat je zelf kan uitproberen wat werkt voor jou.

Je leven zonder coaching Je leven met coaching
Je bent ervan overtuigd dat je je beter voelt als je super voorzichtig bent met wat je eet. Eten is simpel en je kan ervan genieten.
Je begint elke keer weer opnieuw met zo gezond mogelijk eten en je voelt je schuldig dat het niet lukt om het vol te houden. In plaats van afscheid te nemen van koolhydraten, gluten of zuivel neem je afscheid van schaamte en schuld.
Je bent bang om anders te eten omdat dan misschien je klachten verergeren.
Je vertrouwt op jezelf om uit te vinden wat wel en wat niet voor jou werkt.
Je meldt je af voor het feestje omdat je niet weet wat voor eten er aanwezig is en je bang bent over het oordeel van je vrienden als je je eigen eten meebrengt. Je geniet van het feestje met je vrienden. Je maakt je geen zorgen over het eten en niet  over wat anderen van je denken.
Je moet bewegen van jezelf want dat hoort bij zo gezond mogelijk leven. Als je rust neemt denk je dat je lui bent en voel je je schuldig. Bewegen is een manier om voor jezelf te zorgen, net zoals rust nemen. Bewegen is meer dan sporten en je doet activiteiten die je leuk vindt.
Je bent uren bezig op ‘dokter’ Google om de oplossing voor jouw klachten te vinden.
Je geniet van het leven, in wat nu mogelijk is en maakt je geen zorgen over dingen die niet in je controle liggen.
Je medicatie vergeten en je schuldig voelen omdat je ze nodig hebt. Je medicatie helpt je lichaam om goed voor je te zorgen. Je ziekte en medicatie nodig hebben zegt niks over wie jij bent als mens.

 

Ik stel je voor aan:

ONGETEMD

Een 4 maanden coaching programma dat je leidraad geeft voor een leven dat meedeint op eb en vloed. Het bevrijdt je uit de gevangenis van een leven met een chronische ziekte. Je leert weer te vertrouwen op je lichaam.  Het geeft je de vrijheid van een ontspannen en gezonde relatie met eten, jezelf, je ziekte en je lichaam.

ZO ZIET HET ERUIT

COLA, vier cirkels voor een blijvende verandering

Het Ongetemd programma heeft vier stappen. COLA voor een blijvende verandering. Je vertrouwt weer op je eigen lichaam en ontwikkelt mindset vaardigheden om jezelf door de moeilijkste situaties te coachen.

tongue-outmocht je regels en gedachten hebben over cola, dan is dat meteen een hint om eens te onderzoeken wat je daarover allemaal denkt.

 Ja,  hier wil ik meer over weten. Plan je kennismakingsafspraak

COMPASSIE

Compassie voor jezelf

Compassie voor jezelf is het tegengif tegen dat kritische stemmetje in je hoofd. Dat stemmetje dat je drijft naar perfectie, die steeds de lat nog hoger legt. Die streng is voor jezelf, je oproept om door te bijten. Die allerlei eetregels en nog veel meer regels over wat wel en niet mag in je hoofd oproept. Die ervoor zorgt dat jij nooit goed genoeg bent.

Compassie voor jezelf bestaat uit 3 aspecten:

 1. Vriendelijkheid voor jezelf- Een warme en milde toon naar jezelf. 
 2. Wij zijn allemaal mensen- Het besef dat ieder mens moeilijkheden, pijn, verdiet en frustratie zal ervaren. Het valt niet mee om mens te zijn.
 3. Mindfulness – Een neutrale nieuwsgierige verkenning van wat er gebeurt in je lichaam, je gedachten en emoties.

Compassie is je innerlijke bondgenoot.

Grip op je brein betekent grip op je leven.

Gedachten heb je met een reden. Maar dat ze altijd een reden hebben wil niet zeggen dat ze ook altijd in jouw voordeel werken. Wij zoeken uit wat de achterliggende redenen van jouw gedachten zijn. Welk verhaal vertelt je brein eigenlijk?

Hoe je denkt is beïnvloed door de omgeving waarin je opgroeide, je ouders of verzorgers, de maatschappij, door je ervaringen en hoe je naar jezelf kijkt. Je gedachten komen vaak automatisch op en je staat er bijna nooit bij stil of ze wel kloppen.

Omdenken maakt je bewust van je gedachten. Je verandert je manier van denken zodat het in jouw voordeel werkt. 

 

OMDENKEN

Omdenken. grip op je brein betekent grip op je leven

LOSLATEN

Peace no war. Het loslaten van eetregels en restricties ondersteunt je gezondheid met ontspannen eten.

Eetregels, richtlijnen en restricties rondom eten zijn een van de belangrijkste veroorzakers waardoor je strijd met eten en je lichaam ervaart. Elke nieuwe regel belooft je dat je je beter gaat voelen maar dat is niet wat het je geeft. Het zet je gevangen in het idee dat je niks meer mag, dat genieten niet meer bij eten hoort.

De principes van Intuïtief Eten bevrijden je van het volgen van eetregels. Je ondersteunt je gezondheid met ontspannen eten. Peace No War. Het geeft jou de kracht van keuze. Je leert te luisteren naar je lichaam, naar haar innelijke wijsheid in wat zij nodig heeft. Je leert je lichaam en jezelf te vertrouwen.

Ik weet dat acceptatie een vervelend woord voor ons kan zijn. Accepteren is niet het gevoel dat je iets leuk moet vinden. Acceptatie betekent ook niet dat je opgeeft. Acceptatie geeft je je kracht terug. Waarom?

Omdat acceptatie betekent dat je realistisch naar jouw situatie kijkt en je verantwoordelijkheid neemt voor jouw leven, gezondheid en geluk. Zodat je kan uitvinden wat voor jou mogelijk is. Acceptatie betekent je angsten onder ogen zien, al die grote, enge “wat als’’ – verhalen die je ‘s nachts wakker houden.

Je ervaart hoe meer energie ontstaat wanneer je stopt met je gevecht tegen je ziekte. En hoe je die energie dan kan inzetten op wat jij belangrijk vindt. Je kan een aangenaam en waardevol leven leiden ondanks en met je ziekte die je ervaart.

ACCEPTATIE

Acceptatie betekent dat je naar jouw situatie realistisch kijkt en verantwoordelijkheid neemt voor jouw leven , gezondheid en geluk,

Wacht je op de “verlaat de gevangenis” kaart of ben je klaar voor een echte verandering?

De stap naar verandering

ONGETEMD – persoonlijke coaching

Ik weet dat de vrijheid en vreugde die je vindt met ‘ongetemd’ zo waardevol is, dat ik het gemakkelijk wil maken voor je om nu te beginnen.

Je hoeft het niet na te rekenen, beide hebben dezelfde prijs, kies wat het best bij jou past!  * als je in meer dan 4 termijnen wil betalen, gewoon vragen!

€ 740

✔ Goed van start gesprek (90 minuten).

✔ 16 wekelijkse coachingsgesprekken van 45 minuten.

✔ Maandag-vrijdag in je broekzak coaching (stel je dagelijks vraag, deel je aha moment via whatsapp of mail).

✔ Diverse werkboeken, oefeningen en opdrachten passend bij jouw proces.

Bonus: het boek ‘Op weg naar een gezonde relatie met eten en jezelf (t.w.v. € 19,95).

Plan hier je kennismakingsafspraak

4 x €185

✔ Goed van start gesprek (90 minuten).

✔ 16 wekelijkse coachingsgesprekken van 45 minuten.

✔ Maandag-vrijdag in je broekzak coaching (stel je dagelijks vraag, deel je aha moment via whatsapp of mail).

✔ Diverse werkboeken, oefeningen en opdrachten passend bij jouw proces.

Bonus: het boek ‘Op weg naar een gezonde relatie met eten en jezelf (t.w.v. € 19,95).

Plan hier je kennismakingsafspraak

Is Ongetemd een programma voor mij??

Dit is wat voor jou als:

✔ Je genoeg hebt van diëten, eetregels en protocollen en je op zoek bent naar een relaxte relatie met eten en je lichaam.

✔ Je wilt weer luisteren naar de signalen van je lichaam en je innerlijke wijsheid.

✔ Je wilt aan de gang met je mindset rondom eten, je lichaam en je ziekte.

✔ Je wilt je favoriete eten in huis halen (en zelfs vergeten dat ze er zijn) en ervan genieten zonder schaamte en schuld.

✔ Je wilt bewegen op een fijne manier die bij jou past en niet omdat het moet of om calorieën te compenseren.

Dit is niks voor jou als:

Als je intuïtief eten wil gebruiken om af te vallen (Het is logisch dat je nog steeds wilt afvallen, zolang je je openstelt om daarin gecoacht te worden).

X Je voedingsschema’s zoekt en je vertelt wilt worden wat je moet eten.

X Je calorieën of macro’s wilt tellen, hele voedingsgroepen wilt schrappen of je wilt fixeren op je eetkeuzes.

Je wilt blijven bewegen met als enige doel om te controleren hoe je lichaam eruit ziet.

X Je hebt een actieve eetstoornis (Ik raad je aan samen te werken met een diëtist die gespecialiseerd is in eetstoornissen).

Neem je de stap naar een ontspannen relatie met eten, je lichaam, je ziekte en jezelf, dan is dit wat er gaat gebeuren:

 1. Je boekt een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Je krijgt een korte vragenlijst.
 2. Tijdens het kennismakingsgesprek zoeken wij samen waarin je gevangen zit, hoe het komt dat je gevangen zit en hoe wij daar een sleutel voor kunnen vinden.
 3. Als wij beiden besluiten dat het goed voelt om intensief met elkaar samen te werken dan plannen wij het ‘Goed van start’ gesprek in en de eerste paar coachgesprekken.

De gesprekken kunnen bij mij in de praktijk plaatsvinden of online via Zoom.

Ontmoet de stressvrij eten coach Francisca

Hej, ik ben Francisca

Mijn verhaal is waarschijnlijk niet zo veel anders als die van jou. Na de diagnose van een chronische ziekte werd mijn leven een strijd. Ik wilde er tegen vechten, ik wilde beter worden. Voeding en mijn gewicht waren mijn focuspunten. Perfectionisme en voor iedereen zorgen maar pas als laatste voor mijzelf waren mijn stijl.

Tot ik doorkreeg dat ik alleen maar aan het vechten was en dat het nooit goed genoeg zou zijn. Nu doe ik dat anders.

Ik heb trainingen gevolgd bij voedingspycholoog Diana van Dijken en maak deel uit van de werkgroep Psychologie van eetgedrag. Bij Stephanie Dodier heb ik het ‘Non-Diet Mentorship for Professionals’ gevolgd en zit met andere non-dieet coaches van over de hele wereld in de ‘Innercircle Mastermind’. Intuïtief eten en CGT zitten verwerkt in Ongetemd.

 

 

Mijn missie:

De strijd uit eten halen zodat vrouwen hun relatie met eten, hun lichaam, hun ziekte en zichzelf kunnen herstellen.

Mijn mantra:

De kracht van liefde is oneindig veel groter dan de kracht van angst.

Mijn stijl:

Zelfcompassie: Ik ben genoeg.

Mijn manier van samenwerken:

Persoonlijk. Bouwen aan bewustzijn en vertrouwen. Motiverend en versterken. Humor. Eerlijk en recht door zee.

Mijn herstel:

Ik heb vrede met mijn lichaam, ik heb vriendschap gesloten met eten en ik ga bewust om met mijn brein.

De stap naar verandering

Ja, ik wil eerst kennismaken

Eb en vloed Voeding

Oude IJsselweg 24 A

7075 DN Etten (Gld.)

06-24807306

francisca@ebenvloedvoeding.nl